14 Kasım 2009 Cumartesi

Cafe Sante, Suadiye

Bu aralar, Cumartesi günleri kendimize yeni bir adet çıkarttık çünkü bizim Oğluş Thomas the tank ..'ı seyrede seyrede trene binmekden başka birşey istemez oldu. Bizde böylece Erenköy'den- Suadiye'ye trenle gider olduk, inip Erenköy'e geri yürüyoruz. Çok da keyifli bir rut indikden sonra bizimkisi bir mutlu oluyor anlatamam, bu mutluluğu da Remzi kafe de oturup güzel kahve, meyve-kek ile süsleyip, son kitaplar nelerdir öğrenip 1 saatimizi geçirdikmi mi, ailece mutlu oluyoruz.
Bugun, klasik mekanımız Remzi'yi yeni bir mekanla aldattık. Cafe Sante :). Kendileri ile yazın tanışmıştım ama Suadiye'ye kadar yürümek çok uzun oluyordu bir daha gidemedim, kısmet bugune imiş, oğluşun tren sevdası sayesinde ikinci kere kapılarından girdim. Konseplerini biliyordum, zaten ama daha da gelişmiş ve daha da gelişeceğini öğrendim. Yüzüm güldü çünkü kendileri bir kafe olmalarına rağmen organik ürünler satıyorlar, şu benim taaa Gökçe Adalardan peşinde koşup ısmarlayıp da getirtiğim organik tereyağlar, peynirler, kaşarlar..hepsi Cafe Sante'de var. Diğer güzel bir haber de, Pazartesi günleri kendi önlerinde organik pazar kuruluyor, sebzeler, meyveler alınmak için bizleri bekliyor. Hatta pazarın müdavimleri hafta da 2 kere Pazartesi, Perşembe olması için ısrar ediyorlarmış. Çok hoş, bahsetmeden geçemeyeceğim, Latte içtik ama o kadar güzeldi ki, tadi damağımızda kaldı. Sahibinden öğrendik ki, 200 yıllık Simon Levelt kahvesi imiş, ve Fare Trade organizasyonunun ilk kurucularından , tadı kadar etik değerleride bahsedilmeye değer. Benden söylemesi, pazar günü güzel bir kahvaltı mekanı ararsanız, lezziz organik ürünlerden hazırlanmış mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz yada çok lezziz kahvelerinden tadabilirsiniz. Adreslerini ekliyorum, ziyaret edin derim. www.cafesantecompany.com

Gunaydin Burger Evi

Geçen hafta biraz kaçak yapalım da burger yiyelim dedik, bir de ufak bir işim vardı Şaşkın'da Tcibo 'ya uğradık ki oda ne küçük ama sıcacık gözüken bir mekan, patates çuvalları, tahta masalar, yazı tahtaları bir baktım, tanıdık da bir marka, et konusunda kendini pekçok kere kanıtlamış Günaydın, yeni bir konseptle burger evi açmış..Bu kadar lezziz bir tesadüf mü olur, hem burger yemenin arzusu hemde yeni bir mekanda tadım yapma fikri ultra cazip geldi. Bitirdikden sonra Tcibo 'daki işimizi kendimizi attık tahta masalara..Birkere takdir etmek lazım çünkü benzer birkaç yer daha varki, dışardan güzel ama servise gelince çuvallayan..hiç öyle değildi, zamanında, çok da hoş bir konseple sundular Burgerlerimizi, nasıl pişmesini istediğimizi sordular, patates tavamızı aynı zamanda servis yaptılar veee masada genel kullanıma açık harika hardallar bırakmışlar ki, son derece zevkle yedik, çok da beğendik..ellerine sağlık dedik. Hem fikir olarak çok güzel hem lezziz, hemde servisi hızlı ve güler yüzlü. Sonuç, ödediğiniz ücretin karşılığını veriyorlar...Şiddetle tavsiye ederiz. Canınız Burger mi çekti, Şaşkınbakkalda Günaydın'a bir uğrayın.