14 Ekim 2010 Perşembe

IPhone 4'de Operatör Seçimi

Uzun zamandır beklediğimiz Iphone4 sonunda geldi, bizimde hazır Blackberry
aboneliğimiz bitti, geçelim dedik Iphone4 'e.. İncele, Araştır, Konuş, Sor ...hepsini yaptık tabi birinci fark ücretlerde çıktı, Bizim operatörümüz Turkcell ama bir paket yapmış, Vodafone paketinden 830 TL. fazlaya geliyor.

Nasıl oluyor bu iş? 150 dk. konuşma+150 SMS+4G sınırsız İnternet+24 ay =119TL(aylık )
24 ayda ödenen toplam ücret ise =2856 TL.
Peki buna karşılık Vodafone'nun paketi nasıl?
250dk.konuşma +150 SMS.+sınırsız İnternet+18 ay+250 TL=99TL (aylık)
18 ayda ödenen toplam ücret ise =2032 TL.
FARK = 824 TL.
OLUR MU AMA...TURKCELL NAPTIN? dedik ve harıl harıl bizim kurumsal yetkilimizi aradık, durumu anlattık, bizim gibi O'da şaşırdı tabiki..diycek pek fazla birşey yok, hesap ortada...ama kendiside Vodafone'u aramış ve şöyle bir fark bulmuş "sınırsız" olarak belirtilen 1G internet kullanımı, bende bundan yola çıkarak dahada derin araştırmalar yaptım ki birde ne göreyim elma ve armut karşılaştırması yapıyormuşum ama benim gibi yüzlerce insan ( Vodafone'da IPhone4 kuyuruğu var, cihaz tükenmiş çünkü çok fazla geçiş varmış, rivayet 2 hafta içinde tekrar stoklara girecekmiş) aynı karşılaştırmayı yaparak geçiş yapmış. Çünkü 1. Vodafone ortak terminoloji olan sınırsız tanımını kendine göre tanımlamış ve 1G demiş, bizde son kullanıcı olarak "sınırsız" kelimesinin 4G olduğunu düşünmüşüz
2.Turkcell öyle bir kurumsal tablo hazırlamışki, okuyabilene aşk olsun..Yahu tablo öyle mi yapılır, birde yanında " bu tablo nasıl okunmalı" diye bir başka dokuman lazım. Ehhh tüm bunların sonucu benim gibi mıncık mıncık inceleme yapmayan çoğunluk Vodafone geçmiş.
Sonuç, bizim ihtiyacımıza en yakın  paketi bulduk. Aylık 129 TL oluyor, kontrat süresi 15 ay + üzerine konuşma paketi eklemek lazım 1G bana yeter diyorsanız yaklaşık toplam =2250 TL. oluyor, fark :218 TL
Genede Vodafone paketi 250 dakika ile daha güzel bir paket amma arada deli fark yok en azından. Turcell'in  ile 1G paketleri ile kıyaslarsanız arasında 218 TL oluşuyor. NAPALIM Şimdi GİDELLİM Mİ, KALALIM MI? ne dersiniz yorumlarınızı beklerim.

3 yorum:

hasansevim dedi ki...

sonuçta, hepsini bırak. internetten skypee kullan, ben sana çinden telefon getiririm.. yazık değil mi parana? bedavaya getirmiş olursun :)

Adsız dedi ki...

Geçmek en mantıklısı, 1GB internet yeterli olmasa bile ek paket ile bu açık kapanabilir. Ayrıca Vodafone Red Ayrıcalıklı Servisleri ile beraber geliyor.

Ebru Vision dedi ki...

Çin'e mi gidiyorsun? Getir tabiki Hasanım, ne uğraşıyoruz dimi..