9 Mayıs 2013 Perşembe

Karar Zamanı Nokia Lumia 720 mi, Samsung Galaxy S4 mü, HTC One mı ?



Telefonu değiştirmeyi istemek yetmiyor, telefon seçmek çok zorlaştı, son 3  aydır yeni telefon almak istiyorum. Bu arada Markalar üst üste yeni modeller çıkarttılar, zaten yapamadığım seçim daha da zorlaştı.. Boş zamanlarımı cep shoplarda geçirir buluyorum kendimi..En son Nokia'nın Lumia 720 sini beğendim. Eski dost Windows tabanlı yapmışlar Nokia-Windows el ele vermiş, hızlı bir telefon çıkmış ortaya, klasik windows uygulamalarının en performanslı kullanıldığı telefon diyebilirim. App store açmışlar, ücretli-ücretsiz uygulamaları indirebiliyorsun, bu arada acaba bankalar ne zaman sonra windows içinde app ları kullandırmaya başlayacaklar, 2 sene önce Android telefon aldığımda halen bankaların andorid için apps ları yoktu, tüm bankaların Iphone uygun apps ları vardı, neredeyse 1 seneye yakın sürdü, android appsların banka sitelerinde yer alması..acaba yine o kadar uzun sürer mi ? Acaba pil ömrü nasıl? yoruluyoruz hep şarj hep şarj, yeni model smartphonelar neredeyse mobil özelliğini yitirecekler, kablolu telefon gibi sürekli şarj kablosu elimizde gezer olduk. Hiç yanından ayırmadığın eşyaların nelerdir ? sorusunda çanta, cüzdan, telefon ve şarj aleti cevabını neredeyse herkezden duyar oldum. Telefonu kullanma durumum olmadığı için bilemiyorum ama yurt dışından bazı pro siteleri okudum, pil ömrü için 1 günü geçirirsin hele o gün telefonu çok kullanmadı isen üstüne birkaç saatte ekle diyorlar..Ehh buda bişiy..
 
HTC OneEn son telefonumu alırken Android mi olsun, Iphone mu olsun arasında gidip-gelip-gidip-gelip, Android olsun da karar kılarak HTC'nin wildfire'ını boyutunun ve beyaz rengine vurulup, HTC One yerine almıştım..Android olması ile düzgün bir seçim yaptığımı düşünüyorum ama, büyük ve ağır olmasını bir kere itmeyi başararak keşke One'ı tercih etseydim. performans olarak yan yana bile koymamak gerekir, Wildfire çooookkk ağır , nerede oyle sitelerde gezicen, istediğin apps'ı yükleycen felan..bir tek pili 2 gün gidiyor, hadi telefonla çok konuşmadın, çokda telefonla oynamadın diyelim 2 + gün gittiği de oluyor. Takip ettiğim siteler HTC One için " the gretest Android Phone " olarak el üstünde tutuyorlar, şu anda piyasada bulunabilecek en iyi smartphone'dur, yorumlarını çok okudum. Android ekran teknolojisinde yeni bir çağı başlattığını söylüyorlar.
Samsung 'un Galaxy S4 'ü de heyecanla beklenen bir başka Android telefondu, hafifliği ile HTC One'ın önünde geçmiş durumda, yeni dizaynı kendisini diğer modellerden ayrıştırıyor, ekran genişliği ve hafifliği ile  cepde, cantada veya elde  rahat kullanılıyor, genede power off tuşu, HTC One gibi üstte olsaydı bence çok daha ergonomik olurdu. 
İşte böyle hepsi bir birinden güzel ve kullanışlı, peki ne istiyorum. Ben apps kullanmak istiyorum. 3 apps yükleyince "storeage doldu" mesajı almak istemiyorum. İnternette sitelerin hızlı açılmasını istiyorum, video ve TV seyredereken donmasını istemiyorum. email ile gelen ekleri kolaylıkla açabilmeyi ve açtıkdan sonra içinde yazanı okuyabilmeyi istiyorum ki, bu isteğim bankalardan gelen pdf. lerin de okunmasını kapsıyor. Pilim uzun gitsin , gece şarj edeyim, ertesi gün tam gün performaslı olarak kullanıyım istiyorum. Telefonda basit işlemleri yaparken manuel olarak kolaylıkla yapıyım istiyorum mesela, telefonun sesini bir tuşla kısıyım, tuş kilidini bir tuşla açayım gibi..menuler yormasın, kolaylıkla gezilsin istiyorum. Bu isteklerime en yakın olan telefonları en azından 3 'e indirdim, Nokia Lumia 720, HTC One ve Samsumg S4 nolacak şimdi, peki 3'den 1 'e nasıl gelicem burda takıldım..N'psam ?