9 Eylül 2009 Çarşamba

BZM Ofis Duvarları 2



Get Down !





                                              



                                                Watch OUT !










Here he is

BZM Ofis Duvarları-1

Be carefull


                                 the Rat was here
   

Banksy's Bristol Show,

Banksy, Bristol 1974. İngiltere’den dünya kültürüne bir katkı daha, şu anda Dünya’da en çok merak edilen Grafiti sanatılarının başında geliyor, 90 lardan beri sokaklarda, duvarlara politika, kültür ve hayata dair kendince işler yapıyor, henuz gerçek adını bilen yok, yüzünü gören yok ama 2000 yılından beri sergi açıyor hemde en olmayacak duvarlarda, bir sabah kalkıyorsunuz dev bir Banksy işi, karşı binanın büyük duvarından size bakıyor....tabi hemen belediyeden siliciler geliyor ve temizlik (!) yapılıyor. Zaten bir bulsalar Banksy’i yediği cezanın hadi hesabı yok, hiç yokdan kim bilir kaç belediyeye iyi gelir kazandırmış olucaklar.

Ve bir İlk gerçekleşiyor, 2009 Temmuz Banksy ilk defa vergi mükelleflerinin meşru alanında Bristol Müzesinde sergi açıyor, bu sefer belediye, eserleri dikkatlice sergilemek için elinden geleni yapıyor. Kendi azından
"This is the first show I've ever done where taxpayers' money is being used to hang my pictures up rather than scrape them off." İşte böyle diyor. Madalyonun diğer tarafında da belediye görevlileri onlara sergi dolayısı ile streslenmişler, ee kolay değil her iki tarafda elinde fırça yılladır savaşmışlar. Hatta belediye mecli üyesinin dediğini de aktarmadan geçemeycem, Bristol has had a love-hate relationship with Banksy since he started stencilling on the city's walls in the 1990s. There is likely to be criticism of the decision to stage an official expo of his work. "We ran a bit of a risk," said Ms Brindley, "but we knew that it was just the right thing for the city. "Equally there's so many people in Bristol who just love Banksy, and internationally. He's a megastar.
Bu durum en çok halkdan destek görmüş, Banksy’i izleyenler seyredenler gittikçe artmış, nerde iş yapsa bir oraya bir buraya izlemeye gidenler olmuş.. ehh ne demeli WIN-WIN olmuş.

Biz burda Twitter’dan kuyrukdaki arkadaşlarla haberleştik, yağmurlu bir İngiltere günüydü ( ne tesadüf ) ve kuyruk öyle böyle değil acaba görebilecekmiyiz diye teredüttelerdi. Sergi 31 Agustos’da bitti..

Size de bu sergiye linklerden veya Google son sergi Banksy diyerek, bir göz atmanızı şiddetle öneririm.
 http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/arts_and_culture/8094839.stm