20 Ocak 2010 Çarşamba

Etiler-Marmaris Büfe-Caddebostan

Bağdat caddesinde yıllardır olan Hacıbey geçenlerde kiraların alıp başını gitmesi yüzünden kapandı, duyduğuma göre dükkanın sahibi de eski kiracısını hiç kollamadan çıkmasını istemiş. Hacıbeyde böylece yerini Etiler-Marmaris Büfe'ye bıraktı.

Mekan Sarı-siyah dekoru ile dışardan " gel içeri" diyor, bende çağrısına uydum tabi, kaşarlı tostuda pek severim hatta güzel kaşarlı tost peşinde çok gezdiğimi bilirim. Eskiden Etiler'de Boğaziçi büfe vardı, orasının tostuna bayılırdım, kulakları çınlasın...Şimdilerde de bazı Marmaris büfelerin kaşarlı tostlarıda güzel oluyor. Bende hemen kafamda Etiler-Marmaris ikilisini birleştirdim vee yeni mekanın " gel" çağrısına uyup tost yemeğe oturdum.

Servis ekibi çok sıcak, konuşkan ve hizmet etmeye meraklı sevdim tabi, menuleri geldi inceledim ve kaşarlı tost niyetim, kavurmali-kaşarlı tosta döndü, yanına da bir güzel demli çay içerim diye, kurdum kendimi ve verdim siparişi...

Çayımı önden istedim, zaten benim gibi bir çaycı, tek çayla kalıcak hali yok yaa, tostum gelince de nasıl olsa gene içerim dedim ve çayım geldi bir yudum içtim ve burkuldum, ikinci yudum ve üçüncü yudumda servis görevlisini çağırdım.. eee noldu bu çaya dedim ki, meğer sırf ben değil dünden beri gelen pek çok müşteri benim gibi çayı beğenmemiş.. Nasıl yaptıklarını- merkez ofisle konuştuklarını tekrar demledikleri dinledim, bir çay daha ikram ettiler ama durum aynı keza, ben ayran içeyim daha fazla zor durumda bırakmayayım dedim. Ben çaylarla ilgili bilgi alırken kavurmalı tostum da geldi, önce bi küçük gördüm boyutunu, sonra da tadı beklentimi karşılamadı, yeteri kadar ısınamamış, içindeki kaşarlar eriyememiş kısacası olmamış..Hayallah nasılda hazırlamıştım kendimi, çay-tost olayına..yerine acı çay ve erimemiş kaşarlı tost hiç iyi gitmedi. Servis görevlisi beğenimi sormak üzere yanıma yaklaştı, önce birşey demesem mi ki diye düşündüm sonra da söylersem belki düzeltirler diye, çok da beğenmediği ama onların hatırları için birde en sevdiğim tost- kaşarlı tosttur deyip, birde çift kaşarlı tost ısmarladım.

Azimliyim illa beğenicem birşeylerini, ne de olsa yöremize yeni bir marka gelmiş, masraflar yapmışlar bizler gelelim diye...tostum geldi, onları kırmamak için bitirdim ama birsüre ara vermek lazım tekrar gitmek için, belki o zamana kadar kendilerini toparlarlar.. O kadar yağlıydıki, dönüşte Sturbucks'da filtre kahve içtim.