12 Aralık 2010 Pazar

The Story of Effective Leadership Communication

Birazda İşden Bahsediyim Diyorum, Neler Yaptığımızı, Nerde, Ne Zamandır Çalıştığımı Anlatıyım.
Firmamız ELC Consultants, 6 yıl önce kuruldu. Aşağıda seyredeceğiniz sunum ELC'nin kuruluş hikayesidir. . Ana konumuz İletişim, kurum içindeki iç iletişimi açık-doğru-yapıcı ve uygun formda tutmanın yollarını profesyonellere ve akademisyenlere aktarıyoruz. Eğitim, Danışmanlık ve Koçluk hizmetleri veriyoruz ki hizmetlerimizin tümü İngilizce. Dolayısıyla kendini ve işini ifade ederken İngilizce kullanan profesyoneller bizim hizmetlerimizden faydalıyor. Firmaların yurtdışı  ofisleri veya merkezleri ile kurdukları yazılı ve sözlü iletişimin doğru-kalıcı ve ilerleyen bir şekilde nasıl yapılması gerektiğini gösteren, İletişim ve Yönetim becerilerini destekleyen eğitim hizmetlerimiz var. Seminerlerimize katılan profesyoneller, entellektüel seviyelerini, kişiliklerini, işlerini ve fikirlerini İngilizce olarak sofistike şekilde doğru yansıtmanın ve başarılı iletişim kurmanın tekniklerini öğreniyorlar.Bu hizmetlerimiz orta ve üst düzey kadroları kapsıyor.

Türk Firmalarının, yabancı ortaklarla çalışmaya başlaması ile oluşan yeni kültürün çalışanlar tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde benimsenmesi veya yabancı yatırımcıya satılması planlan firmaların RoadShow'a çıkmadan önceki hazırlık dönemlerini içeren danışmanlık hizmetlerimiz var. Yurtdışında yapılacak olan toplantı, konferanslar veya workshoplar için tematik sunumların, keynote speechlerin hazırlanmasına yönelik yönetici koçluğu da hizmetilerimiz arasında. Bu aşamalarda üst düzey yönetim kadroları ile çalışıyoruz.
İletişim ana konumuz olunca tabi iletişim teknolijilerinin hayatımıza getirdiği yeni kullanım alanlarının yansımalarını aktardığımız workshop çalışmaları da yapıyoruz. İletişim teknolojilerinin kurumsal iletişimde nasıl doğru olarak kullanılması gerektiğini  pazarlama-kurumsal iletişim departmanlarına aktarıyoruz. Workshoplarımıza katılan iletişimciler Web2.0, Sosyal Medya'nın kurum için ne ifade etmesi gerektiğini, yeni kullanım alanlarının oturduğu felsefeyi anlayarak doğru iletişim stratejileri geliştiriyorlar, çalıştıkları ajanslara doğru briefleri vererek, yerinde kritikler yapabilir konuma geliyorlar.

Şimdiye kadar 80'ün üzerinde kurumla çalıştık; bugüne kadar kurum içinden toplam 4500 profesyonele ve akademisyene hizmet verdik. En uzun seminerimiz 3 gün en kısa seminerimiz 1 gün sürdü. Ençok Finans sektörü ile çalıştık. Yabancı ortaklı bankaların Üst Yönetim-Orta Yönetim ve Yönetici Adayı seviyelerinde  çok başarılı çalışmalar yaptık.

Ben son iki senedir, ELC Consultants'da iş geliştirmeden sorumluyum, ondan önce Siemens'de pazarlama departmanında 7 yıl çalıştım. Ondan önceki firmam da gene teknoloji alanında hizmet veren Genpa idi, ordada yeni teknolojiler ve pazarlama departmanında 2,5 yıl çalıştım. Öğrenciliğim sırasında, Sosyolji 3 ve 4. sınıflar, İşletme Davranış Bilimleri 1. senesinde,Yapı Kredi halkla ilişkiler ve reklam departmanında 3 yıl staj yaptım. Eğitim ve deneyimlerimin tamamı toplum-kurum-pazarlama-teknoloji üzerine kurulu. Aşağıdaki sunumda göreceğiniz slaytlar, ELC'nin kuruluş hikayesi: Andy Kovacs'ın kötü başlayan bir günü-bir aydınlanma anı ve fikir oluşumu. Sonrasını da siz izleyin !